Tove- Gymnasiet

Tänkte att ni skulle få höra lite vad jag tänkt välja på gymnasiet. Jag har inte hunnit välja en, men jag ska nog välja snart. Jag vet inte riktigt vad jag vill göra efter gymnasiet. Så därför känns Sam som ett bra alternativ. Skola har jag inte bestämt helt, men första handsvalat lutar mot dragonskolan, men andra eller tredje har jag inte bestämt. Några alternativ som också har sam är Thorens eller Lilja i Vännäs. Så vi ser väl, skulle vara ganska coolt att typ blir polis eller nått spännande i framtiden!


Tove - tävlingarna drar igång!

Sitter på älvbrinken just nu å väntar på att nästa lektion ska börja. I går var jg och klippte mig hos Emelie. Toppade bara håret. Nu känns håret äntligen fräscht och mycket tjockare! Ikväll ska jag plugga lite tyska och sen tror jag att shelly ska få jobba lite kondition, så hon orkar tävla mycket i sommar. Är grymt taggad på tävlingssäsongen. Nu har äntligen proppen till hippo kommit ut, tror det bli LB och LA på söndag, taggad!!!!


Tove-HJÄLP!!

Har typ inga idéer på vad jag kan blogga, så snälla kom med förslag!<3


Tove-duktig ponny!

Shelly gick riktigt bra idag, jag måste bara komma ihåg att hennes vänster bog inte får glida ut i svängarna.
Imorrn far jag och troligast Alex också till simhallen på morgon för ett litet pass! Känns skönt att äntligen kommit igång ned träningen :)


Tove- hoppträning

ska sätta mig och plugga nu eftersom jag ha prov i morgon i NO, men sen far jag å mamma på nån gymnasiemässa och sen direkt ner till stallet för träning med shelly. Det blir första gånger jag hoppar henne på lite mer än 3 veckor så lär nog bara få hoppa lite grann, taggad tjej!!

Tove- plugg å galen ponniiii

Kom hem från skolan för en stund sen. Dagen började bra med kör å slöjd, men efter lunch så gick tiden sååå långsamt. Usch! Hade svenska i typ 2 timmar å sen ett långt SO pass, men nu måste jag verkligen plugga NO, har prov på onsdag som jag helt glömt bort att plugga på ihelgen... Aja tar väl en paus å far till stallet vid maten och sen fortsätta plugga... Kan ju säga att shellisen var inte lite galen i går när jag skulle försöka köra lite intervaller, hon tyckte man kunde stå på två ben istället för fyra! Får väl tänka positivt att hon är så glad och pigg! Ne men nu ska jag bah fika sen måste jag plugga.


Tove- bodypump

Hemma nu efter en timmas bodypump med Alex. Kan ju säga att de var bland de jobbigaste jag har gjort på länge! Men riktigt kul vare, hoppas nu att vi är duktiga och fortsätter varje söndag!


Tove- stan igen!

For till stan idag igen med mamma. Först kollade vi lite på träningarna. sen for vi till mormor och fika å sen gick vi på strömpilen en stund. När jag komme hem fick min lilla prinsessa jobba intervaller i djupsnön, men nu ska jag och Alex snart till fc och kolla om vi kan vara med på bodypumpen :)


Tove- lyckad dag!

Kom hem för en stund sen från hippo. Hade riktigt trevligt med tjejerna och föreläsning var grymt bra, kanske lite kort men lärorik. När vi tittade på träningar vart jag inte lite sugen på att träna. Men de enda som var trist var att ab nian stängde precis när vi komme, men dit kommer jag nog hinna fler gånger. Innan vi for till hippo red jag shelly ett dressyrpass med lite bommar hon gick riktigt bra! Men nu tv!


Tove- bio, stallet å föreläsning.

Va i stan med Julia igår, vi såg Ego. Den var riktigt bra. Nu blir det stallet och sen far jag, mamma, Alex och Marre till hippo för att kolla på träningarna som Emma Emanuelsson håller i sen blir det middag och föreläsning om för Emma, sjukt taggad! Sen har ju AB nian öppnat en butik på hippo, så vi går väl en sväng där inne också.


Tove-träning å ridning!

Efter skolan for jag å Alex å träna, typ nån blandning an kondition och styrka. Lär nog ha träningsvärk imorrn. Efter de for jag till stallet och red shelly. Hon vr inte lite pigg, när jag skulle galoppera så bocka hon inte lite, men lite kul äre faktiskt att hon är så himla glad! Aja måste sova nu, men imorrn blire stan å bio med Julia!!


Tove- underbara ponny!

Shelly var så otroligt fin och glad. Tror aldrig jag har ridit henne när hon har varit så glad och ändå kunnat jobba henne, älskar min ponny!!


Tove- sista lektionen

Nu lite plugg sen ner och rida shellisen ute i de kalla vädret! Ska nog skritta typ en halv timma å så lite trav. Igår var hon så himla överladdad, ni som vet vem shelly är så brukar hon ju vara världens snällaste häst som ALDRIG gör något, men nu när hon har vilat så är hon som ett krutpaket, men hon är verkligen as rolig att rida!


Tove- OOH NO!!

Hunden tog min kompis...


Tove- kvällens sysselsättning

Ikväll ska jag först skritta shelly typ 1 timma, sen på träningen blir det någon ridskolehäst. Efter träning kom Alex till mig. Vi far ju å simma på imorgon bitti med Marre också. Taggade tjejor!! Nu myser jag med detta troll :)


Mikaela- mina mål

mina mål med lillan är typ inga alls eftersom hon är så gammal. men vi ska iallafall starta våran absolut sista hopptävling tillsammans i lycksele i slutet på sommaren om hon fortfarande är pigg och fin. sen kommer vi kanske ut på nån dressyr tävling bara för att ha skojj inte ta det allt för seriöst heller! :)
sen har jag ju ett mål till och de är att komma ut på så många tävlingar som möjligt med andra ponnysar/stora hästar och lära mig så mycket jag kan av så många olkia ponnysar som möjligt! vet inte om ni blev nöjda nu men har som inga mål att sätta upp med lillan pga att hon är så gammal så vet man ju aldrig vad som kan hända! men nu vet ni lite iallafall och undrar ni något så fråga på! :)

Tove- mål i år

Äntligen börjar det rullar in mer kommentarer, verkligen jättekul!
Det var någon som vill att vi skulle skriva längre inlägg och de ska jag försöka göra. Ni ville även att vi skulle skriva våra mål, så här kommer mina mål i år med shelly!

Som de flesta ryttarna vill jag så klart komma till SM, men målet i år med shelly är att hoppa stadigt rundor på MSV B (120cm) och startat någon MSV A(130cm), sen vill jag även komma ut på fler nationella tävlingar och försöka hoppa något globenkval. Inom dressyren vill jag komma ut på någon tävling iallafall. Har ni fler synpunkter eller frågor så säg till!


Tove- Myser med vovven!

Sitter i soffan och myser med min gamla vovve!


Tove- helg!!!

Dagen bestod av en sväng på byn med mamma, måla taket i badrummet, lasta massor av hö, skrittade shelly 1 timma och nu tvmys med B&J. I morgon ska jag nog plugga, skritta shelly, måla igen och kanske fara på bodypump :) känner mig faktiskt riktigt aktiv nu i helgen.


Tove- skrilletajm!!


Tove-<3

Lycka!!


Tove- today!

For å simma imorse före skolan med Alexandra och Marielle. Sen när jag kom hem skulle jag egentligen plugga, men sluta med att jag somna... Aja fick lite gjort iallafall. For till stallet med lilla Ida, vi smörjde, städa å tvätta. Riktigt skönt när allt är rent å snyggt, men nu måste jag fortsätta läsa ondskan, vi höres!


Tove- ponny plutt!

 


Tove- schooltime!!

Har varit väldigt dålig uppdatering här, men skolan är ju igång. Så jag kanske har plugget att skylla på, hehe :) ne men skolan känns väldigt dryg, har prov + 2 läxor till på fredag å matteläxa till onsdag... Inte okej alls, men vad gör man. Annars i veckan ska jag å Marre och Alexandra fara och motionssimma på onsdag morgon innan skolan, vi får väl se om de håller några veckor till :) ska till stallet nu, vi hörs!


Tove- Grym ponny!!!!

Här är ett filmklipp från höjhoppningen 2011, säger bara att denna ponny kan hoppa höga hinder!

http://www.youtube.com/watch?v=gb02sHbKAfU

Tove- bästa ponny!


Tove- my heart belongs to you!


Tove- 8/1

Har varit dålig uppdatering från min sida, men har inte haft nått att skriva om. I morrn börjar skolan, känns skit drygt! De possitiva är att jag får träffa Julia :) här kommer en bild från idag och en bild jag klippte ihop på shelly :)


Mikaela - Bilder

här är lite bilder från igår :)

Mikaela- snön tar över

Har inte kunnat rida i paddocken på hela vintern eftersom att den inte är uppskottad och hon som äger den har tydligen i te tänkt göra det heller? Så de har fått bli att att jag har ridit i djupsnön på åkern istället. Men de funkar ju det också:)


Tove- dressyr

Red ett hårt dressyrpass för Lena med Shelly. Hon går så himla bra just nu. Vi tränade mycke på galoppombyten, fick faktiskt till riktigt många fina där hon går kvar i formen och byter samtidig bak och fram. Min fina ponni!!!


Tove- Miss Ellie

Som många kanske såg på facebook så var det exat idag ett år sedan Ellie (min fördetta ponny) var tvungen att avlivas. För er som inte vet, så blev Ellie behandlad ett antal gånger i kotorna och något knä. När Anneli och hennes familj hade så for de in och bara skulle dubbelkolla så att hon var frisk någon månad efter att hon hade blivit friskförklarad, men efter att bara blivit riden lugnt i skogen någon månad så var hon ordetligt halt igen. Så då kändes det mest rättvist mot Ellie att hon skulle få somna in. Eftersom varken vi eller någon annan kände någon som behövde en sällskaps häst som aldrig fick bli riden fick de bli som de blev. Om vi hade sålt henne till någon som inte kände ordentliget som tyckte att hon var väl pigg och glad som sedan prova rida, sen får hon gå och ha ont. Ellie visade aldrig att hon var oren i dressyren eller när hon sprang i hagen. Utan bara när man ville hoppa börja hon stanna pga att det gjorde ont.
 
Men Ellie var annars världens mysigaste ponny! Hon älskade verkligen att vara ute och busa i skogen och bli ompysslad. Jag kunde lägga en ridhjälm på hennes skalle och hon stod bara där som ett ljus. Klart hon kunde busa och bli lite stark som vilken häst som helst, men hon var verkligen speciell. Jag fick ofta komentarer om att hon var så himla fin, hennes söta ansikte stack verkligen ut! Även hur underbar hon än va så vissa dagar var man beredd att göra en annons på hästnet, men dagen efter kunde hon vara värd minst 1 miljon! Som sagt hon var inte den lättaste ponny, men hon var en ponny som stal allas hjärtan! 
 

Mikaela - Ridgehill Dudley

har inte haft nånting alls att blogga om så lät bloggen va ett tag. tur tove har hållit ordning här medans. tänkte bara visa några bilder på dudde,och hans släkt. hittade nämligen bilder på typ hela hans släkt så de kan ju vara lite kul!
 
Ridgehill Dudley f.2000
Duddes pappa, Tymor the Tramp f.1996
Duddes mamma, Tardebigge Duchess.
Duddes farfar, Crugybar Mabon Mai f.1990.
duddes morfar, Pentrefelin Taliesen.
duddes mormors far, Llanarth Solo.
Duddes farfars far, Derwen Desert Express.
 
sådärja, måste säga att hans stam inte är helt fel. är kär i allihopen.
 

Tove- stan med Julia!!

Den här är väl inte den mest aktiva bloggen just nu, ska försöka skärpa mig.

Idag va jag i stan med Julia!! Som vanligt vart de shopping, frasses, hemmakväll å bio. Jag å Julia är verkligen inte dom bästa på att välja film , men den här gången blev det Mammas pojkar. Vart faktiskt lite besviken, trodde den skulle va mycket bättre... Men aja maten, sällskapet å shoppingen va bra. Köpte inte så mycket, de vart ett linne, 2nagelack och lite smink.

Ikväll så rakade vi shelly. Vi han inte riktigt klart så imorrn nån gång fortsätter jag å mamma. Men det får bli efter min sovmorgon!


Tove- 2013

Här kommer lite bilder från nyårsafton :)


RSS 2.0